Saturday, March 12, 2016

sifat daany danish

dulu ramai tanya aku

"kau suka daany tu sebab handsome?kaya?"

"kenapa kau suka die?"

"selain rupa dan kaya dye ape lagi buat kau stay nn dye"

sebernanya aku tak tahu die tu kaya kalau nak kata aku stay sebab kaya rasanya tak realistic. kalau sebab rupa aku takkan stay dengan dia time dye sakit kot. Aku rasa ramai tahu kot pasal bende ni.
Tapi apa sebab aku suka die?

perwatakan die...sifat die...

daany seorang yang aku boleh kategorikan COOL die pendiam ...dia selalu tenang...

mula 2 aku kenal dia ..dia sorg yang dingin bak kata drama2 cerita...tak layan orang langsung cre dye pandang tak nampak berminat dengan apa2...kalau citer pasal basketball sport fav dye...muka dye tetap sama macam tak ada perasaan...masa dye sakit pon sama dye lek je tak nampak takut pon...

die tu sangat2 pendiam...teramat2 pendiam gegile....susah nak cakap dengan die kalo kite tak kenal...sepatah tanya sepatah jawab...tapi ade topik yang dye boleh ckp dye akan bercakap...walopon dye pendiam tapi dye tu kelakar kdg2 selalu buat aq gelak...even dye pendiam tapi dye pandai buat org selesa dgn dye...cume dye tu tak berap suke bercakap sbb dye kata dye x d topik yg best nak citer...

die seorg yg agak tegas kalau buat sesuatu kerja dye x prnh memain kadang2 dye nak kerja tu perfect macam dia main basketball dye akan sentiasa nak menang, die bukan tak suka kalah tapi dia nak menang itu dye ckp kat aq . Kawan2 dye selalu ckp dye tu jenis org yg sangat serious dlm hal2 penting mmg tak boleh memain msty dye mrh.

daany bukan jenis org senang naik marah. dye selalunye tegur tpi sbbkn dye tegas org selalu dgr ckp dye klo dye bgi arahan. dye jrg mrh sbb 4 tahun ni aq perasan sesekali je dye marah daany klo mrh dye cepat pergi basuh muka tak pon dye pergi je dri situ. dye sgt ssh nak mrh tpi sejak dye sakit tu kerap juga dye mrh2 tpi itu salah satu punca sbb penyakit dye,,,so kitaorg x amek hati sgt. daany sgt mrh dgn org yg pengecut sng mengaku kalah dye juga tak suka org simpati dgn dye kalo org nak lawat dye time sakit klo org tu buat muka sedih dye akan suruh balik sbb dye sgt x suke mmg nmpk kuang ajar tpi tu dye

suke pendam,,,,dye sgt suke pendam semua bende klo dye sakit ke sedih ke gembira ke dye x prnh tunjuk dye ttp dgn muke madar dye tu...aq pon x tau kenapa tpi tulah dye ...klo org tnye kenapa dye tu aq x tau nak ckp cmne tulah dye

even ramai ckp dye tu banyak kekurangan,,,,perangai dye pelik gile tpi banyak berbeza dri mata aq...

org ckp dye pelik..sombong...ssh nak bergurau

sebernanya tak

dye bukan pelik dye cuma seorang yang pendiam bak kata peminat dye kt sekolah COOL hahaha dye x sombong maybe sbb dye x pernah senyum buatkan orang ingat dye sombong dye sangat susah nak senyum sebab dye selalu jalan dye x prnh pndg org dye ske jln mata dye pndgn bwh dye x suke jln pndg sekeliling...tak tahu nak trgkn cmne tpi tulah dye ....dye bukan susah nak bergurau dye oaky je cuma die bukan jenis senang nak ketawa kalau bende tu kelakar dye akan senyum tpi dye sgt jrg gelak kalau betul2 kelakar baru dye gelak itupon dye tak pernah gelak kuat2 selalunye gelak dye mcm x gelak je....

dye tu kelakar kalau kenal dye juga seorg yg cuai,,,,disbbkn dye tinggi dye senang terhantuk kepala dye dgn kedai2 makan...hahahhaha dye tu suke pandang langit kalau malam ...die sangat baik orgnye walopon tak pernah tunjuk kebaikkan dye tu...dia sangat tenang walopon dye banyak masalah dye tak pernah mengeluh dye lek je die ckp "sume boeh settle"

orang kata dye tu tak ada hati ...x d perasaan dye bukan tak ada tapi dia tak tunjuk tapi dye selalu nangis sensorg dlm bilik...die ada rasa takut cume dye x tunjuk...dye suke tpi dye diam je...itu dye

sebab dari kecik kawan2 dye ckp dye tu mmg mcm tu,,,,bile sedih dye akan diam dan lari jejauh tuk nangis dye bukan seorg yg bahagia hidup dye..sbb dye selalu sensorg x prnh org care psl dye ..tpi dye selalu ckp "AQ OKAY " tpi sebernanya tak ...

orang cakap buruk psl dye tpi dye x prnh citer buruk psl org
kalopon dye dgr org ckp buruk psl dye ...dye x prnh kish
org selalu fitnah dye smpai cikgu sume benci dye
tpi dye x prnh mrh org tu die abaikan je
dye sakit die tak pernah nak mengeluh
tpi kitaorg sume tahu kau takut

kadang2 aq rasa apa salahnye kau tunjuk kau tu takut....tunjuk kau tu sedih...jatuhkan je airmata kau tu biar kitaorg tahu ape kau rasa

daany...daany...daany

tulah kau

kau selalu cakap okay okay  okay
tpi tak

kenapa aq suke dye?
sbb dye x prnh sshkan org
dye selalu kuat
dye bukan jenis kuat mengalah
dye sangat penyabar
dye seorg yg sgt tabah
dye juga sangat matang
dan paling penting
die seorg yang sangat baik yang susah nak jumpe org yang sebaik dye dalam dunia ni

diri dye banyak bagi motivasi untuk aq ...
dye mengajar aq supaya sentiasa kuat & x pernah mengalah
dan paling penting
sabar !!!!

bukan sebab rupa aq suke dye,,,tpi perangai dye buat aq jatuh cinte!!!!!


No comments:

Post a Comment