Saturday, March 12, 2016

sifat daany danish

dulu ramai tanya aku

"kau suka daany tu sebab handsome?kaya?"

"kenapa kau suka die?"

"selain rupa dan kaya dye ape lagi buat kau stay nn dye"

sebernanya aku tak tahu die tu kaya kalau nak kata aku stay sebab kaya rasanya tak realistic. kalau sebab rupa aku takkan stay dengan dia time dye sakit kot. Aku rasa ramai tahu kot pasal bende ni.
Tapi apa sebab aku suka die?

perwatakan die...sifat die...

daany seorang yang aku boleh kategorikan COOL die pendiam ...dia selalu tenang...

mula 2 aku kenal dia ..dia sorg yang dingin bak kata drama2 cerita...tak layan orang langsung cre dye pandang tak nampak berminat dengan apa2...kalau citer pasal basketball sport fav dye...muka dye tetap sama macam tak ada perasaan...masa dye sakit pon sama dye lek je tak nampak takut pon...

die tu sangat2 pendiam...teramat2 pendiam gegile....susah nak cakap dengan die kalo kite tak kenal...sepatah tanya sepatah jawab...tapi ade topik yang dye boleh ckp dye akan bercakap...walopon dye pendiam tapi dye tu kelakar kdg2 selalu buat aq gelak...even dye pendiam tapi dye pandai buat org selesa dgn dye...cume dye tu tak berap suke bercakap sbb dye kata dye x d topik yg best nak citer...

die seorg yg agak tegas kalau buat sesuatu kerja dye x prnh memain kadang2 dye nak kerja tu perfect macam dia main basketball dye akan sentiasa nak menang, die bukan tak suka kalah tapi dia nak menang itu dye ckp kat aq . Kawan2 dye selalu ckp dye tu jenis org yg sangat serious dlm hal2 penting mmg tak boleh memain msty dye mrh.

daany bukan jenis org senang naik marah. dye selalunye tegur tpi sbbkn dye tegas org selalu dgr ckp dye klo dye bgi arahan. dye jrg mrh sbb 4 tahun ni aq perasan sesekali je dye marah daany klo mrh dye cepat pergi basuh muka tak pon dye pergi je dri situ. dye sgt ssh nak mrh tpi sejak dye sakit tu kerap juga dye mrh2 tpi itu salah satu punca sbb penyakit dye,,,so kitaorg x amek hati sgt. daany sgt mrh dgn org yg pengecut sng mengaku kalah dye juga tak suka org simpati dgn dye kalo org nak lawat dye time sakit klo org tu buat muka sedih dye akan suruh balik sbb dye sgt x suke mmg nmpk kuang ajar tpi tu dye

suke pendam,,,,dye sgt suke pendam semua bende klo dye sakit ke sedih ke gembira ke dye x prnh tunjuk dye ttp dgn muke madar dye tu...aq pon x tau kenapa tpi tulah dye ...klo org tnye kenapa dye tu aq x tau nak ckp cmne tulah dye

even ramai ckp dye tu banyak kekurangan,,,,perangai dye pelik gile tpi banyak berbeza dri mata aq...

org ckp dye pelik..sombong...ssh nak bergurau

sebernanya tak

dye bukan pelik dye cuma seorang yang pendiam bak kata peminat dye kt sekolah COOL hahaha dye x sombong maybe sbb dye x pernah senyum buatkan orang ingat dye sombong dye sangat susah nak senyum sebab dye selalu jalan dye x prnh pndg org dye ske jln mata dye pndgn bwh dye x suke jln pndg sekeliling...tak tahu nak trgkn cmne tpi tulah dye ....dye bukan susah nak bergurau dye oaky je cuma die bukan jenis senang nak ketawa kalau bende tu kelakar dye akan senyum tpi dye sgt jrg gelak kalau betul2 kelakar baru dye gelak itupon dye tak pernah gelak kuat2 selalunye gelak dye mcm x gelak je....

dye tu kelakar kalau kenal dye juga seorg yg cuai,,,,disbbkn dye tinggi dye senang terhantuk kepala dye dgn kedai2 makan...hahahhaha dye tu suke pandang langit kalau malam ...die sangat baik orgnye walopon tak pernah tunjuk kebaikkan dye tu...dia sangat tenang walopon dye banyak masalah dye tak pernah mengeluh dye lek je die ckp "sume boeh settle"

orang kata dye tu tak ada hati ...x d perasaan dye bukan tak ada tapi dia tak tunjuk tapi dye selalu nangis sensorg dlm bilik...die ada rasa takut cume dye x tunjuk...dye suke tpi dye diam je...itu dye

sebab dari kecik kawan2 dye ckp dye tu mmg mcm tu,,,,bile sedih dye akan diam dan lari jejauh tuk nangis dye bukan seorg yg bahagia hidup dye..sbb dye selalu sensorg x prnh org care psl dye ..tpi dye selalu ckp "AQ OKAY " tpi sebernanya tak ...

orang cakap buruk psl dye tpi dye x prnh citer buruk psl org
kalopon dye dgr org ckp buruk psl dye ...dye x prnh kish
org selalu fitnah dye smpai cikgu sume benci dye
tpi dye x prnh mrh org tu die abaikan je
dye sakit die tak pernah nak mengeluh
tpi kitaorg sume tahu kau takut

kadang2 aq rasa apa salahnye kau tunjuk kau tu takut....tunjuk kau tu sedih...jatuhkan je airmata kau tu biar kitaorg tahu ape kau rasa

daany...daany...daany

tulah kau

kau selalu cakap okay okay  okay
tpi tak

kenapa aq suke dye?
sbb dye x prnh sshkan org
dye selalu kuat
dye bukan jenis kuat mengalah
dye sangat penyabar
dye seorg yg sgt tabah
dye juga sangat matang
dan paling penting
die seorg yang sangat baik yang susah nak jumpe org yang sebaik dye dalam dunia ni

diri dye banyak bagi motivasi untuk aq ...
dye mengajar aq supaya sentiasa kuat & x pernah mengalah
dan paling penting
sabar !!!!

bukan sebab rupa aq suke dye,,,tpi perangai dye buat aq jatuh cinte!!!!!


Friday, January 29, 2016

medical students

Orang tanya ...ila susah tak belajar medic...ada junior tanya macam2 ...

Meh aq citer sikit sepanjang aq belajar aku cakap memang nak nangis bile aku nak hafal structure badan manusia terutama muscle...depend korang amek medic bahagian apa...sakit otak dan jiwa kalau hafal buku anatomy yang beribu pages tu! seriously sangat takut okey kalau kene repeat!!! gile x takut.....

tapi ada best nye yg best bile buat treatment kat patient syiokk sbb kurg akn jumpe mcm2 jenis penyakit...cara nk ubat...mcm2lah!!!!

Jangan takut nak belajar kos medic! try jeeeeee

klo mse sem 1 mcm out tu...tukrlah kos len....mintk apply kos len...seriously nak belajar medic otk kene struggle x leh mls !!! NO MALASSSS.....itu je boleh cakap yg pling penting korg kene fhm ape korg belajar...sbb time practicalah pling sakit senanya!!!!

Wednesday, December 30, 2015

just....

Kau ingat tak masa kita mula- mula kenal kau tak suka pun dekat aku.
Tapi aku kejar kau sebab time tu pertama kali aku jumpa kau berdebar jantung aku
Sekarang  itu jadi memori takkan aku lupakan

Kau ingat tak masa pertama kita nak berjumpa berdebar aku time tu
Tapi kau  senyum buat pertama kali cakap kau mula sukakan aku
Sekarang aku rindu memori tu

Kau tahu tak masa kau luah perasaan kau kat aku ..aku suka sampai nak melompat
Tapi aku diam je buat- buat ego sebab takut jatuh maruah aku
Sekarang perasaan tu takkan hilang

Kau ingat tak time kite mule-mule gaduh kita tak bercakap hampir sebulan
Tapi kau mesej akhirnya kau cakap kau rindu aku 
Sekarang mesej itu jadi mesej sedih untuk aku

Kau ingat tak bila hadiah hari jadi aku kau suka bagi kek padahal aku tak suka kek
Tapi kau cakap tak semestinya dalam hidup ni akan dapat apa kita nak
Sekarang aku faham itu ayat yang tak pernah aku lupa

Kau tahu tak masa aku tahu kau sakit aku takut ..taku kehilangan kau
Tapi kau tenangkan aku dengan pelukankau yang hangat 
Sekarang tinggal memori yang aku takkan lupa!

You taught me about love
You teach me how to love
You give me feel of hurt 
If I not meet you i'll not feel the hurt,pain and solitude

But if i not meet you i never how to love
I never know the meaning of love 
i never feel what i feel now
even you far away that i knew you never come back
But you have your own place in my heart!!!!!!

Monday, December 28, 2015

i still can't

till now your presence still linger here
everybody knows about it 
everybody try to stop your presence
but why you still here in my heart?

till now i live alone just doing well
my life just going non stop
but my love had been stop by you
how do i going through without you?

till now they still ask me how i've been?
they still questioning how was my life?
i just said i'm better now i'm okay
okay without you around or okay just pretend it to be?

i don't have answer for it!

till now i'm still searching for my heart where have you placed?
because your love has been stuck cannot get out
than i know it deep inside where it comfort to be there
but it hurt every minute i think about you

till now it can't be replaced can't be take out
how long i'll waiting for you just like a crazy person?
how long that my heart can accept it!
i still cannot answer this question!

i don't have answer for it!

till now they tried to make me forget you?
but i just pretend it i have 
the funny is the more i tried the more it hurts
you just peace at there but still hurts me everywhere

can you feel that?

till now i tried to!!! 
but still my eyes will full of waters in the end the water fall out!
i did not fell sad or solitude but just my eyes full of water
in the end i just been through with it!

can you answer for me?
can you give me explanation?
can you?
would you?

but just a waste 
you can't , you wouldn't 
why cause you not here!!!
you not here beside me!

how can you know!!!
my heart belongs to you
you take it away!
when i can get it back!

but they all said 


that just i am still in your memory that i can't get it out!
 you already give my heart just i'm didn't take it
why???


i still can't answer it! 




Sunday, December 27, 2015

what should i do?

they ask how was my day
i'm said that i am okay but
do you think i am okay without you
the live without is so hard
now i just move on

what should i do ?
even now i can't replace you
do you know much i miss you
and now i just alone

they said forget you
but still linger me
i still think about you
is it ok without you?
i don't think i can do it
find another love like you even if i die

what should i do?
even whole people tries to
but still i can't replace you
i live a day with painfully
if you know how pain it
how hope you knew

they ask me how was my day
i said i'm better now
you have gone from earth
just me alone waiting for you
who know that you will not comeback

Monday, November 23, 2015

dia

pada mula aku tak pernah terfikir akan jatuh cinta dengan dia...tapi siapa sangka pertama kali jumpa aku dah terpaut hati dengan dia mungkin kerana wajah kacak dia buat aku terpesona . tapi semakin lama baru aku tahu rupanya sifat pendiam dan penyabar dia buat aku suka dekat dia

dia tidak terbaik dia tak romantik tapi dia sangat menghargai aku di sisi dia.. aku tak tahu apa itu cinta sehingga  aku kenal dia,mereka memandang serong kerana ialah dia kacak mana sesuai dengan aku ni! tapi dia abaikan je  apa orang cakap bagi dia aku tetap aku! pertama kenal dia aku rasa dia ni lain! tapi rupanya dia memang berbeza ...

walau dah hampir beberapa tahun kami bersama ...aku still fall in love dgn dia tanpa jemu! dia selalu buat jatung aku berdebar! itulah dia DAANY DANISH!

Saturday, November 21, 2015

JUST MISS HIM

everytime i'm post will talk about him! living without him make me miserable i think i can't live well..

but everytime i miss him i will think the memories about him!and i feel relief

nak masuk 3 tahun aku still say dengan dia tanpa jemu dan lelah! setia aku dengan dia seperti mana dia dengan aku! alangkah seronok jika dia masih ada aku rasa happy!!! bila ingat balik aku dengan dia dulu time tu aku tak pernah terfikir dia akan tinggalkan aku secepat ni!